Διάλεξε την πλατφόρμα και αγόρασε
Δοκιμάστε ένα μήνα δωρεάν χρέωση με 10 άδειες.
Για τι είναι ο λογαριασμός;
Καλωσήρθες στο CogniFit! Καλώς ήρθες στο CogniFit για ερευνητές! CogniFit Healthcare Ενισχύστε την επιχείρησή σας με CogniFit ! CogniFit Employee Wellbeing

Θα δημιουργήσεις έναν προσωπικό λογαριασμό. Αυτός ο λογαριασμός είναι σχεδιασμένος για να σε βοηθήσει να αξιολογήσεις και να εξασκήσεις τις γνωστικές σου δεξιότητες.

Θα δημιουργήσετε έναν λογαριασμό διαχείρισης ασθενών. Αυτός ο λογαριασμός έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, ψυχολόγους...) στη διάγνωση και τη γνωστική διέγερση.

Θα δημιουργήσεις έναν οικογενειακό λογαριασμό. Αυτός ο λογαριασμός είναι σχεδιασμένος ώστε οι συγγενείς σου να αποκτήσουν πρόσβαση στις αξιολογήσεις και τις προπονήσεις του CogniFit.

Θα δημιουργήσεις έναν λογαριασμό έρευνας. Αυτός ο λογαριασμός είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να βοηθήσει τους ερευνητές με τις έρευνές τους σχετικά με τις γνωστικές περιοχές.

Θα δημιουργήσεις έναν λογαριασμό διαχείρισης μαθητών. Αυτός ο λογαριασμός είναι σχεδιασμένος ώστε να βοηθήσει στη διάγνωση και παρέμβαση στις γνωστικές δυσλειτουργίες των μικρών και εφήβων μαθητών.

Πρόκειται να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό διαχείρισης εταιρείας. Αυτός ο λογαριασμός έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους υπαλλήλους σας πρόσβαση σε αξιολογήσεις και εκπαίδευση CogniFit.

Πρόκειται να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό προγραμματιστή. Αυτός ο λογαριασμός έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει τα προϊόντα της CogniFit στην εταιρεία σας.

loading

Για δική σου χρήση (από 16 ετών και άνω). Τα παιδιά κάτω των 16 ετών μπορούν να χρησιμοποιήσουν το CogniFit για Οικογένειες.

Με την εγγραφή και την χρήση του CogniFit, δέχεσαι ότι διάβασες, κατάλαβες και είσαι σύμφωνος με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του CogniFit.

Σαρώστε το παρακάτω QR με το τηλέφωνό σας για να εγγραφείτε μέσω της εφαρμογής μας για κινητά για την απόλυτη ευκολία και πρόσβαση εν κινήσει!

Βελτιώστε την εμπειρία σας!

Εάν δεν έχετε το κινητό σας εύχρηστο, εγγραφείτε εδώ

Για να απολαμβάνεις μια καλή εμπειρία με αυτή τη συσκευή, κατέβασε την εφαρμογή μας.

Huawei App Gallery

Εάν δεν έχετε το κινητό σας εύχρηστο, εγγραφείτε εδώ

corporativelanding_cognicion_social_picture
Αυτή η σελίδα έχει πληροφοριακό περιεχόμενο. Δε διαθέτουμε προς πώληση κανένα από τα προϊόντα που αφορούν ασθένειες. Τα προϊόντα του CogniFit για τη θεραπεία των ασθενειών βρίσκονται σε διαδικασία επικύρωσης. Αν ενδιαφέρεστε, επισκεφτείτε την Πλατφόρμα για έρευνα του CogniFit
  • Έχει προσβαση σε κλινικές ασκήσεις γνωστικής αξιολόγησης

  • Ενισχύει την εγκεφαλική σου πλαστικότητα και τη νόηση

  • Βοηθά στην ενίσχυση της γνωστικής σου κατάστασης

Ξεκίνα Τώρα
loading

Τι είναι η νόηση; Σημασία και ορισμός

Ο πιο αποδεκτός ορισμός της νόησης είναι η ικανότητα που έχουμε σαν ανθρώπινα όντα να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες από την αντίληψη (ερεθίσματα που φτάνουν σε εμάς από το εξωτερικό περιβάλλον μέσω των αισθήσεων), την αποκτηθείσα γνώση μέσω των εμπειριών και υποκειμενικών χαρακτηριστικών μας που μας επιτρέπουν να ενσωματώνουμε όλες αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να αξιολογήσουμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο. Η λέξη νόηση προέρχεται από τη λατινική λέξη "cognoscere", που σημαίνει μαθαίνω. Γι' αυτό, όταν μιλάμε για το γνωστικό, συνήθως αναφερόμαστε σε όλα εκείνα που ανήκουν ή σχετίζονται με τη γνώση, δηλαδή το σύνολο των πληροφοριών που έχουμε αποκτήσει χάρη στη μάθηση ή την εμπειρία .

Η νόηση είναι η δεξιότητα που έχουμε προκειμένου να αφομοιώσουμε και να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που καταλήγουν σε εμάς από διαφορετικές διαδρομές (αντίληψη, εμπειρία, πεποιθήσεις...) για να τις μετατρέψουμε σε γνώση. Η νόηση περιλαμβάνει διάφορες γνωστικές διαδικασίες όπως τη μάθηση, την προσοχή, τη μνήμη, τη γλώσσα, τη λογική, τη λήψη αποφάσεων, κλπ... που αποτελούν μέρος της πνευματικής ανάπτυξης και της εμπειρίας.

Διαφορετικοί κλάδοι έχουν προσεγγίσει τη μελέτη της νόησης, της νευροεπιστήμης, της ψυχολογίας, της ανθρωπολογίας, της φιλοσοφίας ακόμη και την επιστήμη της πληροφορικής. Αλλά ήταν η γνωστική ψυχολογία που άρχισε να μελετά πώς η επεξεργασία της πληροφορίας επηρέασε τη συμπεριφορά και τι σχέση είχαν οι διαφορετικές νοητικές διεργασίες στην απόκτηση της γνώσης. Η γνωστική ψυχολογία εμφανίστηκε στη δεκαετία του '50, σε αντίθεση με το συμπεριφορισμό της εποχής. Συγγραφείς όπως ο Piaget και ο Vygotsky επαναστάτησαν στην επιστημονική σκηνή, χάρη στις θεωρίες τους στη γνωστική ανάπτυξη και τη μάθηση, οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν. Από τη δεκαετία του '60, το ενδιαφέρον για τη γνωστική λειτουργία και τις γνωστικές ικανότητες αυξήθηκε εκθετικά, και ο αριθμός των ερευνών που παρήχθησαν μας επέτρεψε να αυξήσουμε τις γνώσεις μας σχετικά με αυτές τις διαδικασίες.

Επί του παρόντος, οι εξελίξεις στην νευροαπεικόνιση μας επιτρέπουν να προσθέσετε μια πολύ σημαντική γνώση φυσιολογική και νευροανατομική για την κατανόηση των ψυχικών διεργασιών και πώς αυτές επηρεάζουν τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα μας.

Τι είναι η συνείδηση

Οι γνωστικές διεργασίες

Τι είναι οι γνωστικές διεργασίες; Μπορούμε να κατανοήσουμε τις γνωστικές διαδικασίες σαν τις διαδικασίες που χρησιμοποιούμε για να ενσωματώσουμε τις νέες γνώσεις και να λάβουμε αποφάσεις. Σε αυτές τις διεργασίες εμπλέκονται αρκετέςγνωστικές λειτουργίες: αντίληψη, προσοχή, μνήμη, συλλογισμός... Όλες αυτές οι γνωστικές λειτουργίες συνεργάζονται για να ενσωματώσουν τις γνώσεις και να δημιουργήσουν μια ερμηνεία του κόσμου γύρω μας.

  • Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΩΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Η γνωστική αντίληψη μας επιτρέπει να οργανώσουμε και να κατανοήσουμε τον κόσμο μέσα από τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων. Μπορούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες από τις πέντε κλασικές αισθήσεις όπως η όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση και την αφή, αλλά και άλλες που δεν είναι τόσο γνωστέ όσο η ιδιοδεκτικότητα (είναι η αίσθηση που ενημερώνει για τη θέση του σώματος, η οποία μας επιτρέπει να έχουμε ένα σχήμα του σώματος και να ξέρουμε ποια είναι η θέση που καταλαμβάνουμε στο χώρο) ή η εσωτερική αίσθηση (η αντίληψη για το πώς είναι τα όργανα του σώματός μας, και αυτό είναι που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε πότε είμαστε διψασμένοι ή πεινασμένοι). Όταν τα αντιλαμβανόμαστε, ο εγκέφαλος μας ενσωματώνει όλες αυτές τις πληροφορίες, δημιουργώντας νέα γνώση.
  • Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Ηπροσοχή είναι μια γνωστική διαδικασία που μας επιτρέπει να μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ένα ερέθισμα ή δραστηριότητα, για μπορούμε μετά να επεξεργαστούμε περαιτέρω στην αντίληψη. Η προσοχή είναι μία γνωστική λειτουργία θεμελιώδους σημασίας για την ανάπτυξη της καθημερινής ζωής και χρησιμοποιείται στις περισσότερες εργασίες που εκτελούμε. Στην πραγματικότητα, αυτό θεωρείται επίσης ως ο μηχανισμός που ελέγχει και ρυθμίζει άλλες γνωστικές διαδικασίες: από την αντίληψη (χρειαζόμαστε την προσοχή για να ασχοληθούμε με τα ερεθίσματα που προέρχονται από τις αισθήσεις) μέχρι τη μάθηση ή τον σύνθετο συλλογισμό.
  • Η ΜΝΗΜΗ ΩΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Η μνήμη είναι η γνωστική λειτουργία που σας επιτρέπει να κωδικοποιήσουμε, να αποθηκεύσουμε και να ανακτήσουμε πληροφορίες από το παρελθόν. Η μνήμη είναι μια βασική διαδικασία μάθησης και είναι αυτό που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ταυτότητας. Υπάρχουν πολλοί τύποι και ταξινομήσεις της μνήμης, μπορούμε να μιλήσουμε για τηνβραχυπρόθεσμη μνήμη, η οποία είναι η ικανότητα να κρατήσουμε προσωρινά τις πληροφορίες στο μυαλό (να θυμηθούμε έναν αριθμό τηλεφώνου μέχρι να το γράψουμε σε ένα χαρτί), και για τηνμακροπρόθεσμη μνήμη που είναι όλες εκείνες οι αναμνήσεις ή οι γνώσεις που έχουμε κρατήσει για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή με τη σειρά της μπορεί να χωριστεί στη δηλωτική μνήμη, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω της γλώσσας και της εκπαίδευσης (για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι ο εμφύλιος πόλεμος έληξε το 1939) που αποκτήθηκαν μέσα από την προσωπική εμπειρία μας (θυμόμαστε τι μας μαγείρευε η γιαγιά στο χωριό) ή τη διαδικαστική μνήμη, η οποία αναφέρεται στη μάθηση από ρουτίνες (π.χ. εκμάθηση οδήγησης ή ποδηλασία)ακουστική μνήμη, μνήμη με βάση τα συμφραζόμενα, ονοματοδοσία, αναγνώριση.
  • Η σκέψη ως γνωστική διαδικασία: Η σκέψη είναι θεμελιώδους σημασίας για όλες τις γνωστικές διαδικασίες. Μπορεί να ενσωματώσει όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ των δεδομένων που περιέχει. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί το συλλογισμό, τη σύνθεση και την επίλυση προβλημάτων, δηλαδή τις εκτελεστικές λειτουργίες.

  • H γλώσσα ως γνωστική διαδικασία: Η γλώσσα είναι η ικανότητα που έχουμε να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μέσα από το λόγο. Είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε και να οργανώνουμε και να μεταδίδουμε τις πληροφορίες που έχουμε για τον εαυτό μας στον κόσμο. Η γλώσσα και η σκέψη αναπτύσσονται παράλληλα και συνδέονται στενά, επηρεάζοντας η μία την άλλη.

  • Η εκμάθηση ως γνωστική διαδικασία: Είναι η γνωστική διαδικασία μέσω της οποίας μπορούμε να ενσωματώσουμε τις νέες πληροφορίες για την προηγούμενη γνώση μας. Στη μάθηση που περιλαμβάνουμε πράγματα τόσο διαφορετικά όπως συμπεριφορές μάθησης ή συνήθειες, όπως το βούρτσισμα των δοντιών μας ή το να μάθουμε να περπατάμε, σαν όλες τις γνώσεις που αποκτούμε με την κοινωνικοποίηση και το σχολείο. Ο Piaget και άλλοι μίλησαν για τη γνωστική μάθηση ως μια διαδικασία κατά την οποία εισέρχεται η πληροφορία στο γνωστικό σύστημα και το αλλάζει.
Οι γνωστικές επεξεργασίε

Oι γνωστικές διεργασίες μπορεί να είναι φυσικές ή τεχνητές, συνειδητές ή υποσυνείδητες, αλλά συνήθως είναι πολύ γρήγορες και συμβαίνουν συνεχώς και σχεδόν χωρίς να το παρατηρήσουμε. Για παράδειγμα, όταν πάμε στο δρόμο και βλέπουμε ένα κόκκινο φανάρι ξεκινάμε μια γνωστική διαδικασία που θα μας οδηγήσει να λάβουμε μια απόφαση (να διασχίσουμε ή όχι). Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να εστιάσουμε την προσοχή μας στα φανάρια μέσω της όραση και να δούμε ότι είναι κόκκινο. Μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου θα ανακτήσουμε στη μνήμη μας ότι όταν το είναι κόκκινο το φανάρι δεν πρέπει να περάσουμε. Αλλά επίσης θυμόμαστε ότι μερικές φορές, αν δεν περνάνε αυτοκίνητα το κάνουμε. Εδώ πιθανόν να λάβουμε την πρώτη μας απόφαση: είτε να περιμένουμε μέχρι να ανάψει το πράσινο, ή να αναζητήσουμε σε κάθε πλευρά του δρόμου (να στρέψουμε την προσοχή μας ξανά) για να δούμε αν περνούν αυτοκίνητα ή αν είναι ασφαλές να διασχίσουμε.

Μπορεί να βελτιωθεί η συνείδηση μας;

Μπορούμε να βελτιώσουμε τη γνωστική συνείδηση; Πώς μπορούμε να το κάνουμε; Στη συνέχεια είναι μερικά εργαλεία και στρατηγικές για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και της γνωστικής απόδοσης:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ COGNIFIT: έχει σχεδιαστεί από μια πλήρη ομάδα από νευροεπιστήμονες και γνωστικούς ψυχολόγους που μελετούν τις διαδικασίες της συναπτικής πλαστικότητας και νευρογένεσης. Χρειάζονται μόνο 15 λεπτά την ημέρα (2-3 ημέρες την εβδομάδα) για την τόνωση των δυνατοτήτων και των γνωστικών διεργασιών , και αυτό το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο μέσω διαδικτύου, και απευθύνεται σε ιδιώτες, σε ερευνητές και επαγγελματίες της υγείας και σχολεία.

Οι κλινικές ασκήσεις για τη γνωστική διέγερση του Cognifit επιτρέπουν να αξιολογήσεις με ακρίβεια πάνω από 20 από τις βασικές γνωστικές λειτουργίες , που έχουν απόλυτα καθοριστεί και υποβληθεί σε έλεγχο της μέτρησης που παρέχει τυποποιημένα αποτελέσματα και δημογραφικά κριτήρια που βασίζονται σε χιλιάδες θέματα.

Οι διαφορετικές διαδραστικές ασκήσεις παρουσιάζονται ως διασκεδαστικά παιχνίδια μυαλού που μπορείς να παίξεις μέσω του υπολογιστή. Μετά από κάθε συνεδρία, το Cognifit θα παρουσιάσει ένα λεπτομερές διάγραμμα με την εξέλιξη της γνωστικής κατάστασης του χρήστη. Επιπλέον, επιτρέπει τη σύγκριση της γνωστικής επίδοσης με αυτή των υπόλοιπων χρηστών.

Αν κάτι έχει διδάξει η νευροεπιστήμη και η μελέτη της πλαστικότητας του εγκεφάλου είναι ότι Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε ένα, ισχυρότερο νευρικό κύκλωμα γίνεται. Η γνωστική CogniFit πρόγραμμα τόνωσης στοχεύει στη διερεύνηση γνωστικών διεργασιών μας. Μόλις καταλάβετε ποιο συγκεκριμένο γνωστική κατάσταση του κάθε ατόμου, παρέχει σε κάθε χρήστη με ένα έθιμο καθεστώς γνωστικές ασκήσεις. Θα επικεντρωθεί σε εκείνες τις εργασίες που μας κοστίσει και θα θέτει συνεχώς νέες γνωστικές προκλήσεις θα πάμε τη δημιουργία και τη θέσπιση νέων νευρωνικών συνδέσεων, που θα ενισχύσει και όλο και ισχυρότερη.

Μπορεί να βελτιωθεί η συνείδηση μας;

Μειώνεται το επίπεδο του άγχους μας: μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση τη γνωστική λειτουργία μας. Το άγχος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία επιτίθεται στο έλυτρο μυελίνης των νευραξόνων, εμποδίζοντας την αποτελεσματική μετάδοση των πληροφοριών. H μείωση του άγχους, βελτιώνει τη συναπτική σύνδεση. Η διατήρηση μιας θετικής στάσης μας κάνει πιο δημιουργικούς στην επίλυση προβλημάτων και ίσως μας κάνει περισσότερο γνωστικά ευέλικτους.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: Mπορεί επίσης να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία μας. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των ερευνών που μελετούν την επίδραση του διαλογισμού στις γνωστικές διεργασίες. Ο διαλογισμός απαιτεί συγκέντρωση και συνειδητή προσοχή, που όπως έχουμε πει, έχουν μια μεγάλη ικανότητα για τη δημιουργία νέων λειτουργικών κυκλωμάτων. Η έρευνα φαίνεται να υποστηρίζει αυτή την ιδέα και ο διαλογισμός έχει συνδεθεί με βελτιώσεις στην προσοχή, τη μνήμη, την εκτελεστική λειτουργία, την ταχύτητα επεξεργασίας και τη γενική συνείδηση.

Κάνε άσκηση: Η άσκηση βελτιώνει επίσης τη γνωστική λειτουργία μας. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ έντονη δραστηριότητα, στην πραγματικότητα το περπάτημα 45 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα φαίνεται να βελτιώνει τη μνήμη και το συλλογισμό (εκτελεστικές λειτουργίες) και η πρακτική Tai Chi κυρίως την εκτελεστική λειτουργία.

ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

Αναφορές: Shatil E (2013). Μήπως η γνωστική κατάρτιση και η φυσική δραστηριότητα σε συνδυασμό βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες και όχι η κάθεμια ξεχωριστά; Μια ελεγχόμενη έρευνα με τέσσερις τυχαίες συνθήκες μεταξύ υγιείς ενήλικες. Front. Aging Neurosci. 5:8. doi: 10.3389/fnagi.2013.00008. • Korczyn dC, Peretz C, Aharonson V, et al. - Η γνωστική μηχανογραφημένη προπόνηση Cognifit παράγει μια μεγαλύτερη βελτίωση στη γνωστική απόδοση σε σχέση με τα κλασικά παιχνίδια του υπολογιστή: Έρευνα προοπτική, τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή παρέμβασης στους ηλικιωμένους. Αλτσχάιμερ και άνοια: Η Εφημερίδα του Συνδέσμου Αλτσχάιμερ 2007, τρία (3): S171. • Shatil E, Korczyn dC, Peretzc C, et al. - Βελτίωση της απόδοσης των γνωστικών λειτουργιών στους ηλικιωμένους ασθενείς με μηχανογραφική γνωστική προπόνηση - Αλτσχάιμερ και Άνοια: Η Εφημερίδα του Συλλόγου του Αλτσχάιμερ 2008, τέσσερα (4): T492. • Verghese J, J Mahoney, Ambrosio AF, Wang C, Holtzer R. - Επίδραση της γνωστικής αποκατάστασης σε εφαρμογή σε ηλικιωμένους με καθιστική ζωή- J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2010 Dec;65(12):1338-43. • Evelyn Shatil, Jaroslava Mikulecká, Francesco Bellotti, Vladimír Burěs - Novel Television-Based Cognitive Training Improves Working Memory and Executive Function - PLoS ONE July 03, 2014. 10.1371/journal.pone.0101472. • Gard T, Hölzel BK, Lazar SW. The potential effects of meditation on age-related cognitive decline: a systematic review. Ann N Y Acad Sci. 2014 Jan; 1307:89-103. doi: 10.1111/nyas.12348. 2. • Voss MW et al. Plasticity of brain networks in a randomized intervention trial of exercise training in older adults. Front Aging Neurosci. 2010 Aug 26;2. pii: 32. doi: 10.3389/fnagi.2010.00032.

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας